MyrtheRythmes
MyrtheRythmes
Astrologisch advies, workshops & lezingen
Astrologisch advies, workshops & lezingen

 

Gratis!!! Jaarhoroscopen 2011

thumbnail mama voorpagina De jaarhoroscopen heb ik dit jaar geschreven voor tijdschrift   mama. Dit jaar daarom dus veel aandacht voor moederschap
en kinderen in de jaarhoroscoop.

Wordt 2011 opnieuw zo hectisch? Of kabbelt dit jaar rustig aan ons voorbij? De bal ligt in 2011 wederom bij de Rammen, Kreeften, Weegschalen en Steenbokken. Voor hen is 2011 een zeer belangrijk jaar. Een jaar om kritisch te kijken naar waar je nu staat. De nadruk ligt daarbij op persoonlijke groei, je gezin, je relaties en je carrière. Geen jaar om stil te zitten. Kom in actie, je kunt dit jaar veel bereiken! Maar misschien vindt je meer obstakels op je weg dan anders.
Voor mensen, die geboren zijn onder andere tekens, biedt 2011 ook grote uitdagingen. Zij kunnen eveneens in 2011 veel bereiken, maar opnieuw geldt: In 2011 gaat niet alles vanzelf. Je zult je er iets voor moeten doen. Neem jij de uitdaging aan?
         

 myrthe kleiner
Besef wel dat dit geen persoonlijke jaarhoroscoop is. Als je daarin interesse  hebt, mail dan of bel me op Helder Inzicht, box 37
voor een persoonlijk consult .
Ik wens je een mooi,  gelukkig
en gezond 2011 toe!


Groet, Myrthehelder inzicht plaatje

 

 

i80_zwidRam
Ram in 2011:
No, no limits, we'll reach for the sky.
No valley too deep, no maintain too high. (2 unlimited)

Ben je Ram? Dan is 2011 helemaal jouw jaar! Je bruist van de energie en de nieuwe ideeën. Alles moet anders. Innovatie en onafhankelijkheid zijn jouw motto, helemaal in 2011. Misschien heb je vorig jaar het roer al radicaal omgegooid? Zo niet, dan leent 2011 zich daar uitstekend voor!
Je bent in deze periode bijzonder ambitieus. Het kan dat je daardoor teveel hooi op je vork neemt, want zelfs voor een Ram zit er een limiet aan haar kunnen. Probeer dus af en toe wat stoom af te blazen, bijvoorbeeld door te sporten. Vooral de maand april kan hectisch zijn. Ook is het verstandig om rekening te blijven houden met gevoelens en belangen van anderen, anders zou je weleens op weerstand kunnen stuiten. Vanaf juni kunnen al je inspanningen zich vertalen naar financieel gewin. Het is goed mogelijk dat in de tweede helft van het jaar je salaris omhoog gaat.

De inbreng van je partner, of van je naaste collega of compagnon, kun je als remmend ervaren. Zij zijn soms zo overdreven verantwoordelijk, of zelfs conservatief. Gelukkig is dat dit jaar wel al minder dan in 2010 het geval was. Ook in september en oktober verloopt dit soepeler.

Ram-mama

Als Ram-moeder ben je heel duidelijk in je opvoeding. Je stelt duidelijke grenzen en duidelijke eisen aan je kroost. Sport is voor jou een belangrijk ingrediënt van de opvoeding. Je zorgt dat jouw kinderen voldoende bewegen. Je kunt soms wat ongeduldig of direct zijn als Ram, ook naar je kinderen toe. Daar staat tegenover dat jij hen leert hoe ze het beste voor zichzelf op kunnen komen. Jij bent zelfstandig en je leert je kinderen dat ook te zijn. Jij vindt het leuk om met je kinderen dingen te doen.

 

Dit jaar werk je onder hoogspanning. Dat kan z'n weerslag hebben op het contact met je kinderen. Misschien breng je daardoor minder tijd met hen door dan je lief is. Je grenzeloze energie weten je kinderen echter te waarderen. In 2011 ben je op en top een stoere moeder! Augustus kan dit jaar voor jou een erg leuke maand voor sport, spel en ontspanning worden. Ook voor de liefde is dit een goede maand! Wil je op reis? Voor een korte vakantie leent juni zich uitstekend. Wil je wat verder of langer weg? Op wintersport of op reis zonder de kinderen? Dan zijn januari en november de beste maanden om op pad te gaan.

Rammen: Daniëlle Overgraag (24 maart 1973), Patty Brard (25 maart 1955), Martijn Krabbé (26 maart 1968), Anouk (8 april 1975), Sacha de Boer (9 april 1967), Sylvie van der Vaart (13 april 1978), Saskia Noort (13 april 1967)

 

i80_zstiStier

Stier in 2011: “When you plant a seed, the harvest will come”

De Stier ziet opnieuw een jaar van hard werken tegemoet. Gelukkig voel je je vanaf juni heel vrolijk. Het enthousiasme is er weer volop, ondanks het werk dat op je ligt te wachten. Daarnaast is 2011 een goed jaar om iets bij te leren of om op een andere manier je horizon te verleggen. Ook de behoefte om te reizen kan groot zijn in zowel 2011 als 2012. Misschien dat je, als je op reis gaat, iets meemaakt dat je wereldbeeld drastisch verandert. Of dat je een cursus volgt, die echt de diepte ingaat. Ook is het mogelijk dat je je dit jaar gaat bezighouden met een goed doel, een kunstproject of met iets dat op een andere manier het menselijk lijden verlicht. Hoe dan ook, sinds 2008 kom je steeds meer in je kracht te staan en daar kun je de komende jaren zeker de vruchten van plukken.

Stier-mama

Als Stier-mama heb je veel geduld met je kinderen. Je bent vriendelijk en je vindt het belangrijk dat het gezellig is. Je stelt geen hoge eisen aan je kinderen, maar je tolereert geen geruzie. Je leert je kinderen hoe ze conflicten op kunnen lossen. Andere kinderen zijn bij jullie thuis altijd welkom. Als ouder ben je betrokken bij de school van je kinderen. Als er beroep wordt gedaan op ouders dan maak je daar, als het mogelijk is, tijd voor vrij. Muziek of andere vormen van kunst zijn waarschijnlijk een belangrijk onderdeel van je opvoeding.

 

Je gezin en thuissituatie staan goed op de rit dit jaar. Vooral augustus en september beloven dit jaar extra mooie maanden met je kinderen te worden. Het najaar leent zich goed om thuis flink aan de bak te gaan. De kans is groot dat je allerlei activiteiten thuis organiseert. Of dat je meer vanuit huis gaat werken. Het kan een goede periode zijn voor een kleine renovatie. Of je geeft er de voorkeur aan om tijdelijk wat meer tijd door te brengen met je gezin. Heb je een relatie, dan is stabiliteit voor jouw relatie het sleutelwoord. Maar er is ook passie! Bijvoorbeeld tijdens de zomer van 2011. Ook in oktober zullen de vonken er vast en zeker vanaf vliegen.Maart en april zijn heel geschikt om iets leuks te plannen met vrienden en vriendinnen. Tussen april en augustus kan er op het gebied van vriendschap het een en ander spelen. Sommige vrienden of vriendinnen zijn soms zo vaag, dat je het af en toe echt niet meer kan volgen. Gezelligste tijd om op reis te gaan in 2011 voor de Stier: De voorjaarsvakantie en de maand juli.

Stieren: Femke Halsema (25 april 1966), Prins Willem-Alexander (27 april 1967) en Prinses Maxima (17 mei 1971),
Ilse Delange (13 mei 1977)i80_zzwiTweeling

Tweeling in 2011: “Oh, I get by with a little help from my friends”(Beatles)

Vriendschap staat centraal voor de Tweeling dit jaar. Je leert makkelijk nieuwe mensen kennen. Misschien wel via je werk. Je netwerk breidt zich in ieder geval razendsnel uit. En daar zouden best nieuwe, warme en spannende vriendschappen uit voort kunnen komen. Maar ook jonge mensen. Vooral april en mei zijn gunstig hiervoor. Plezier staat voorop bij je sociale contacten. En je staat open voor nieuwe en onverwachte invloeden uit je kennissenkring.

Tweeling-mama

Als Tweeling-mama vindt je het belangrijk dat je kinderen genoeg leren. Je toont veel interesse in de voortgang van je kinderen op school. Als het nodig is help je je kinderen bij het maken van hun werkstukken of hun huiswerk. Je stimuleert hen om boeken te lezen en je zorgt dat ze op tijd op allerlei clubjes en andere buitenschoolse activiteiten belanden. Ook ben je goed in het contact met andere ouders en in het regelen van allerlei speel-afspraken. Geen wonder dat je af en toe doodmoe bent en het moederschap je misschien wat zwaar valt. Is dat het geval, ga eens lekker met je vrienden en vriendinnen op stap. Dat kan je een hoop energie geven.

 

Voldoening valt er trouwens wel te behalen uit je opvoeding dit jaar, want je merkt dat je uithoudingsvermogen veel groter is dan je aanvankelijk dacht en dat je inspanningen vruchten afwerpen. De tweede helft van het jaar schept ruimte om intens te genieten van je kinderen. Ook de liefde voor je partner bloeit dan helemaal op!

Op het gebied van werk verandert er het een en ander. In de loop van het jaar wordt het eindelijk wat rustiger. Je bent misschien wat dromeriger dan anders en het kan dat je je hoofd moeilijk bij je werk kunt houden. Mogelijk voel je behoefte om iets meer voor je medemens te betekenen en doe je daar iets mee. Heb je een creatief beroep? Dan ben je nu juist extra geïnspireerd! Als research onderdeel van je werk is, dan haal je dit jaar waarschijnlijk de onderste steen boven. Probeer dit jaar terughoudend te zijn met het afsluiten van leningen. Als je te maken krijgt met erfenissen of pensioenen is het verstandig om tevens de kleine lettertjes te lezen.

Leukste tijd om op reis te gaan in 2011 voor de Tweeling: De maanden maart en augustus. Maar houdt tussen 3/8 en 27/8 wel rekening met vertragingen in het verkeer en in de luchtvaart.

Tweelingen:
Giel Beelen (25 mei 1977), Clairy Polak (30 mei 1956), Wesley Sneijder (9 juni 1984), Reinout Oerlemans (10 juni 1971)


i80_zkreKreeft

Kreeft in 2011:
“Turn it up, turn it up, turn it upside down. Turn the beat around” (Gerald Jackson, Gloria Estefan)

Voor de Kreeft wordt het jongleren in 2011. Je huis, je werk en je relatie vragen allemaal het uiterste van je. Op je werk blaak je van het zelfvertrouwen. Je verrast je collega's met je originele inbreng en je staat open voor het toepassen van nieuwe technieken. Je wilt iets neerzetten dit jaar. Iets presteren. Het liefst iets dat uniek of innovatief is. Het kan dat je te maken krijgt met jaloezie op je werk. Anderen vinden het weleens moeilijk om in je schaduw te staan. Zelf ga je het liefst je eigen gang. Als je werkgever je weinig ruimte laat, kom je in het verweer. Het is goed mogelijk dat je dit jaar besluit te gaan freelancen. April wordt waarschijnlijk de drukste maand op je werk.

Als Kreeft is je huis erg belangrijk voor je. Dit is de plek waar je je batterij oplaadt. In 2011 is de kans echter groot dat je ook thuis aan de slag moet. Misschien moet er verbouwd worden. Of is de druk van het huishouden groter geworden. Is dit het geval, schakel dan als het kan wat hulptroepen in. Zonde van je tijd om alles alleen te doen, vooral nu je zo veel aan het werk bent. Als je laat verbouwen, doe het dan goed. Dit is niet het moment voor half werk. 2011 en 2012 zijn de jaren om je thuissituatie helemaal op orde te brengen.

Kreeft-mama

Kreeften zijn echte familie-mensen. Met het krijgen van kinderen gaat voor veel Kreeften hun grootste wens in vervulling. Opvoeden lijkt bij de Kreeft vaak een tweede natuur. Bij veel mensen staat het leven op z'n kop als er kinderen komen. Bij Kreeften gaat het leven gewoon door, maar dan met kinderen. Als Kreeft ben je niet het soort ouder dat z'n kinderen enorm vertroetelt of ontzettend veel aandacht geeft, hoewel je meestal veel aandacht hebt voor de emotionele ontwikkeling van je kind. Je leeft gewoon samen, met elkaar. Niet meer en niet minder.

 

Vooral dit najaar geniet je veel van je kinderen en je partner. Je partner kan in 2011 wel soms wat moeilijk doen. Misschien heeft hij het net zo druk als jij. In ieder geval botst het af en toe. Toch kun je dit jaar veel van je relatie leren. Jullie gesprekken gaan dikwijls over wezenlijke zaken. Je duikt samen ergens in. En als het goed is kom je daar weer samen en sterker uit.

Ongecompliceerd plezier maken met vrienden doet je goed. De tweede helft van 2011 haal je je hart op als je gezellig samen met vrienden en vriendinnen bent. Je ligt goed in de groep. Ook in grotere gezelschappen voel je je als een vis in het water. Je legt veel hartelijkheid en levenslust aan de dag.

Kreeften: Linda de Mol (8 juli 1964), Jacob Derwig (15 juli 1969), Charlotte Gainsbourg (21 juli 1971)

 

i80_zloeLeeuw

Leeuw in 2011: “Quality I possess, some say I'm fresh, When my voice goes through the mesh,
of the microphone that I am holdin' (Snap, I've got the power)

De Leeuw heeft een mooi jaar voor de boeg! 2011 is een goed jaar voor de Leeuw om haar visie uit te dragen. Je doet dat dit jaar met nog meer enthousiasme en overtuigingskracht dan in andere jaren.
2011 staat voor de Leeuw ook in het teken van leren. Je werkt hard aan je communicatie. Schrijven, bellen, mailen zijn aan orde van de dag. Als je de kans hebt om een lezing bij te wonen, een cursus te gaan volgen of een studie op te pakken, dan is dat zeker aan te raden. Je staat open voor nieuwe ideeën en je verbreedt lenig je horizon. Als je in de gelegenheid bent om dit jaar lang of ver op reis te gaan, dan is dat ook een aanrader. De periode rondom de meivakantie is de beste tijd voor een uitdagende reis. De kans is wel groot dat de tweede helft van mei juist de drukste tijd dit jaar op je werk zal zijn, dus plan zorgvuldig.

Op je werk ben je behoorlijk ambitieus. Je hebt daar graag de touwtjes stevig in handen. Probeer af en toe wat te ontspannen, dat is echt gezonder. De tweede helft van het jaar bereik je je doelen waarschijnlijk toch wel. Je straalt dan nog meer zelfvertrouwen uit. En je krijgt vast veel waardering voor je werk.

Leeuw-mama

Als Leeuw ben je trots op je kinderen! Als het nodig is, vecht je voor hun welzijn. Je opvoeding is vrij.
Wat je vooral meegeeft aan je kinderen is dat ze uniek zijn. Je respecteert hun eigen wil en je stimuleert hun creatieve vermogens. Ben je boos op ze, dan is dat meestal kort en hevig.

 

In 2011 loopt het thuis lekker. Waarschijnlijk geniet je veel van je huis, je partner en je kinderen. Je spontane, open blik op de wereld vormt een goede match met die van je kinderen en je partner. In februari kunnen er wat relationele spanningen zijn, maar in maart is de harmonie vrijwel zeker weergekeerd. Je hebt de laatste jaren misschien de neiging om je partner wat te idealiseren. Deze lente zet je je roze bril even af en zie je hem eindelijk gewoon zoals hij is. En dat is ook weleens verfrissend.

Vriendschap: Jij bent blij met je vrienden en zij zijn dat met jou. Jullie stimuleren elkaar en genieten van elkaars gezelschap. Juni is dit jaar de drukste tijd met vrienden en kennissen voor de Leeuw.

Leeuwen: Barack Obama (4 augustus 1961), Angela Schijf (7 augustus 1979), Jeroen Pauw (15 augustus 1960), Madonna (16 augustus 1958)

 

i80_zjunMaagd

Maagd in 2011: I wanna love you, and treat you right. I wanna love you, every day and every night” (Bob Marley)

Voor de Maagd is dit het tweede jaar op rij dat het financieel wat stroef loopt. Je werkt hard om je financiën op orde te krijgen, maar het lijkt erop dat er meer geld uitgaat dan dat er binnen komt. Het kan dat je dit jaar plotseling nog andere inkomsten krijgt, bijvoorbeeld doordat je je inkomen deelt met je partner en hij een meevaller heeft. Of doordat je spaarloon is vrijgevallen, of je belasting terugkrijgt, zo iets. Maar dit zijn inkomsten waar je beter niet te afhankelijk van kan worden. Het is dit jaar gewoon zaak om met wat minder toe te kunnen. In september-oktober komt er financieel gezien wat verlichting. Juni zal waarschijnlijk een belangrijke en drukke maand zijn op je werk.

Gelukkig is er nog de liefde. Het imago van de Maagd is er één van redelijk keurig en ingetogen. Maar stille wateren hebben diepe gronden. En het krijgen van kinderen kan je relatie soms enorm verdiepen. Wat ook de reden is, juist de Maagd staat dit jaar open voor een intens liefdesleven! Soms gaat het er zelfs wild aan toe. Romantisch samen een wijntje drinken voor de haard vindt je echter ook heerlijk. Fijne maanden voor de liefde zijn februari-maart, april en november-december.

Maagd-mama

Als Maagd ga je heel zorgzaam om met je kinderen. “Rust, reinheid en regelmaat” is echt iets voor de opvoeding van een Maagd. Hygiëne vindt je belangrijk als Maagd. Dus stop jij je kinderen heerlijk elke avond in bad, lees je ze voor en gaan ze, als het aan jou ligt, op tijd slapen. Maar dat is niet alles. De relatie met je kinderen gaat ook diep. Je voelt je heel sterk met hen verbonden. Het gevaar is dat je ze daardoor te weinig vrij laat. Het mooie is dat je je goed kunt verplaatsen in de belevingswereld van je kinderen. Je eigen creatieve vermogen wordt door hen wakker geschud. Je verbeeldingskracht neemt toe. Als je daardoor zelfs iets creatiefs gaat doen, dan doe je dat vol overgave.

 

Dit wordt een mooi jaar om te studeren of te reizen. Of voor als je je visie wil uitdragen. Zowel de maand mei als de gehele tweede helft van 2011 zijn erg geschikt voor reizen of studie!


Maagden: Emile Roemer (24 augustus 1962), Carice van Houten (5 september 1976), Geert Wilders (6 september 1963), Maxime Verhagen (14 september 1956), Matthijs van Nieuwkerk (8 september 1960)

 

i80_zwaaWeegschaal

Weegschaal in 2011: “On a mission responsible, finding anything's possible” (Michael Tolcher)

2011 is het jaar van de verantwoordelijkheid voor de Weegschaal. Over het algemeen ga je vrij luchtig met je verantwoordelijkheden om. Maar nu is de tijd aangebroken om ze werkelijk serieus te nemen. Mogelijk voel je daardoor wat ouder en wat geremd. Maar tegelijkertijd kun je verbaasd staan van jezelf en van wat je allemaal voor elkaar weet te boksen.

Het kan zijn dat er zich thuis wat problemen voordoen, die moeten worden opgelost. Ook kan het zijn dat je worstelt met zaken uit je verleden. Als dat zo is kan het geen kwaad om hulp in te schakelen. Twee weten meer dan één, nietwaar.
Je relatie gaat door een turbulente periode. Misschien dat jij behoefte hebt aan meer vrijheid, of misschien is het juist je partner die daar behoefte aan heeft. Hoe dan ook, vrijheid is waarschijnlijk een issue voor je dit jaar. De kunst is om de juiste balans te vinden. Gelukkig ben je daar als Weegschaal erg goed in. Er is genoeg warmte tussen jullie!

Weegschaal-mama

Wat betreft kinderen ligt er een fijn jaar in het verschiet. Je geeft je kinderen genoeg ondersteuning, liefde, warmte en geborgenheid. En voldoende ruimte om zichzelf zo goed mogelijk te ontwikkelen. Het kost je weinig moeite om het ze naar de zin te maken en je geniet er zelf ook enorm van. Als Weegschaal-mama laat je je kinderen graag de mooie kant van het leven zien. Je probeert hun interesse op te wekken voor kunst en cultuur. En je praat veel met ze.

 

Een mooi jaar wordt het ook voor de vriendschap. Je vrienden en vriendinnen waarderen je gezelschap zeer. Jou geeft het contact met vrienden een zekere rust en het sterkt je zelfvertrouwen. Maak er gebruik van en onderneem iets samen. Augustus is waarschijnlijk de beste maand om leuke dingen te plannen met vrienden en vriendinnen. Je bent ook creatief dit jaar. Als je iets moois wilt maken, dan is dit een hele goede periode daarvoor. De tweede helft van het jaar krijg je misschien een financiële meevaller.

Weegschalen: Nicolette Kluijver (29 september 1984), Ad Koppejan (2 oktober 1962), Sophie Hilbrand (5 oktober 1975), Nienke Römer (8 oktober 1975), Georgina Verbaan (9 oktober 1979)

 

i80_zskoSchorpioen

Schorpioen in 2011: “How can I go forward, if I don't know which way I am going to” (John Lennon)

2011 en 2012 staan voor de Schorpioen in het teken van afronden en bezinning. Misschien zonder dat je er zelf erg in hebt, ben je bezig om de jaren die achter je liggen te evalueren. Daarom heb je nu misschien behoefte om wat meer tijd dan normaal alleen door te brengen. Je probeert namelijk te bepalen wat in het verleden werkelijk de moeite waard was. Waar je mee door wilt gaan, en waarmee niet. Pas als dit proces helemaal is afgerond, begin je weer vol overgave aan iets nieuws. 

De uitdaging voor de Schorpioen in 2011 is tevens om je flexibel op te stellen op je werk. Mogelijk omdat er daar een reorganisatie plaatsvindt. Mogelijk omdat je op projectbasis werkt, je nieuwe collega's krijgt of omdat het gewoon drukker is dan anders. Het is daarom goed om op tijd ontspanning te zoeken en je even alleen terug te trekken. Tegelijkertijd doen zich in de eerste helft van het jaar op je werk nieuwe kansen voor.

Let in deze periode op je manier van communiceren. Je kunt heftiger overkomen dan jouw bedoeling is. Vooral in het contact met broers, zussen, buren of collega's kan dat lastig zijn. De kans is groot dat je behoefte hebt om indringende gesprekken te voeren. Tast eerst af of de ander daar ook op zit te wachten. Doe je iets met psychologie of research, dan ben je nu vast doortastender dan ooit.

Schorpioen-mama

Als Schorpioen-mama beleef je het moederschap heel intens. Dat begint al bij de geboorte. Bevallen is iets dat je als Schorpioen heel intens beleeft en dat je heel diep raakt. Zelfs als het geen gemakkelijke bevalling is, ben je je terdege bewust van het wonder dat zich afspeelt bij de geboorte van een kind.
Je liefde voor je kinderen laat je heel duidelijk merken. Je knuffelt graag met ze en je zou ze het liefst tegen alles beschermen. Je kinderen voldoende loslaten vindt je daarom moeilijk. Als je ergens boos over bent dan kan je daar lang mee rondlopen. Dat kan vervolgens de stemming in huis beïnvloeden. je kunt dit vermijden door regelmatig je hart te luchten.

 

De tweede helft van het jaar is heel gunstig voor de relatie met je partner en kinderen. Je bent gelukkig met je geliefde. Het midden van het jaar leent zich goed voor creatieve activiteiten.

Schorpioenen: Edwin van der Sar (29 oktober 1970), Gordon Ramsay (8 november 1966), Rick Nieman (9 november 1965), Bridget Maasland (9 november 1974), Halina Reijn (10 november 1975), Peter R de Vries (14 november 1956)


i80_zschBoogschutter

Boogschutter in 2011: “So tonight I'm gonna party like its 1999” (Prince)

Boogschutter, dit kan echt een leuk en opwindend jaar worden. Je maakt van alles mee op het gebied van kunst en uitgaan, sport en spel, en liefde... Geen huisje-boompje-beestje-liefde, maar bij voorkeur wilde romances, waarin alles onvoorspelbaar, nieuw en spannend is! Zelf ben je in 2011 uiterst creatief, origineel en onnavolgbaar. Het kan dat je kinderen daarbij een rol spelen. Het contact met jonge mensen ervaar je in ieder geval als zeer stimulerend. Maar je kinderen kunnen dit jaar tevens erg opstandig zijn. De eerste helft van het jaar is deze energie het sterkst voelbaar. De tweede helft van het jaar is erg positief voor je werk.

Boogschutter-mama

Je opvoeding is uitbundig, enthousiast, vrij en avontuurlijk. Je onderneemt veel met je kinderen. Grenzen aangeven is niet jouw sterke kant. Zelf houdt je niet van grenzen en het nut ervan ontgaat je. Dus mogen jouw kinderen lekker laat naar bed, flink vies worden, hevig discussiëren, en wild ravotten. Jullie gaan veel naar buiten; het park in, naar de speeltuin, de kinderboerderij. Of echt de natuur in. Eenmaal buiten stimuleer je je kinderen om in actie te komen; klimmen, hutten bouwen, wandelen, paardrijden, fietsen, kamperen, zwemmen, speurtochten of kampvuur maken. Thuis hebben jullie vast en zeker een huisdier. Reizen is waarschijnlijk je favoriete hobby. Als het even kan, ga je met het hele gezin lang en ver op vakantie. Maar dan geen standaard reis.

 

Het is helemaal niet Boogschutter eigen om je zorgen te maken over je bezittingen. Maar je bent ergens in de afgelopen tweeënhalf jaar met je neus op de feiten gedrukt: Alles is vergankelijk! Zeker het bedrag op je bankrekening. En dat is best schokkend. Het is mogelijk dat je je door dit besef nu angstvallig vastklampt aan alles wat je bezit en wat je lief is. Waarschijnlijker is dat je je door dit besef juist vrijer voelt dan ooit!
Je thuisbasis wordt in 2011 stabieler. Misschien heb je de afgelopen jaren verbouwd of ben je verhuisd. In de loop van dit jaar komt er ieder geval weer rust in de tent.

Op het gebied van vriendschap en verenigingsleven kan er wat frictie ontstaan. Hoezeer je ook van je vrienden houdt, soms staan ze je gewoon in de weg. Mogelijk dat sommigen van hen kritiek uiten op je nieuwe levensstijl. Laat je daardoor niet van de wijs brengen, het is jouw leven! Blijf je redelijk en luister je naar elkaar, dan komt het tenslotte weer goed. De beste periode voor vriendschappen: september, oktober.

Boogschutters: Marlies Dekkers (29 november 1965), Marco Borsato (21 december 1966)


i80_zsteSteenbok

Steenbok in 2011: “Sport en spel, feest en liefde, kinderen en kunst zullen de zon voor je laten schijnen”

Steenbok-mama

Jij bent een super verantwoordelijke mama! Je hebt groot organisatietalent, dat je goed van pas komt bij je opvoeding. Jouw huishouden loopt vast op rolletjes. Je stelt duidelijke grenzen. Je bent stabiel en geeft je kinderen houvast en duidelijkheid. Zelf ben je trouw aan je vrienden. Je stimuleert je kinderen dat ook te zijn. Je hecht aan “goede manieren” en je leert die aan je kinderen. Een valkuil is dat je soms te hoge eisen aan je kinderen stelt en teveel waarde hecht aan hun prestaties. Het goede is dat je ze alles meegeeft om verstandige, verantwoordelijke mensen te worden, die later makkelijk hun weg zullen vinden. Leuk vindt je het om met je kinderen te bouwen, bijvoorbeeld met lego of blokken. Kinderen leren jou om het leven luchtiger te benaderen en meer te genieten van het hier en nu.

 

Een lastig, maar zeer belangrijk jaar voor de Steenbok! Niets gaat vanzelf. Alles wat je wilt bereiken kost inspanning. Er heerst een gevoel van “erop of eronder”. Je bent daarbij ambitieuzer dan ooit en je hebt grote behoefte om jezelf verder te ontplooien. Tegelijkertijd voel je je beperkt en ook wat eenzaam. Je carrière wil niet goed vlotten, of je gaat gebukt onder zware verantwoordelijkheden op dat terrein. Je hebt het gevoel dat je concessies moet doen, maar je wilt dat niet. Je thuissituatie is weliswaar aangenaam, maar biedt weinig stabiliteit. En je aandacht goed verdelen tussen werk en gezin, vraagt veel van je. Het patroon waar je nu inzit moet worden doorbroken, maar hoe? Kortom, de uitdaging voor 2011 bestaat er uit om deze uitersten met elkaar te rijmen en waar nodig is, veranderingen aan te brengen. Misschien ga je zelfs verhuizen dit jaar.Logisch dat dit alles de nodige stress oplevert. Gelukkig schiet de planeet Jupiter vanaf juni de Steenbok te hulp. Er breekt dan een goede periode aan om leuke dingen te doen. Thuis neemt de onrust weer wat toe, maar het contact met je kinderen doet je dan juist erg goed. Sport en spel, feest en liefde, kinderen en kunst zullen de zon weer voor je laten schijnen! Grijp de gelegenheid aan. Je kunt tegen die tijd enige ontspanning en vertier goed gebruiken. Het zal zeker je optimisme en kracht doen toenemen. En dat zal je helpen om je doelen gemakkelijker te bereiken. En juni en juli zijn extra gunstig voor het contact met je partner.

Steenbokken: Antoinette Hertsenberg (28 december 1964), Jan Smit (31 december 1985), Nada van Nie (5 januari 1967)


i80_zwasWaterman

Waterman in 2011: “Now that she's back in the atmosphere. With drops of Jupiter in her hair, hey, hey. She acts like summer and walks like rain, reminds me that there's time to change, hey, hey” (Train)

Als Waterman ben je van nature ruimdenkend en sta je open voor nieuwe invalshoeken. Je bekijkt de maatschappij met open blik en je denken is gericht op de toekomst. Sinds 1998 verkeert de Waterman daarbij ook nog in hogere sferen. De dromerige planeet Neptunus* liep namelijk al die jaren door het teken Waterman. Je bent daardoor waarschijnlijk meer open gaan staan voor dat “er meer is tussen hemel en aarde”. Mogelijk was je kunstzinniger dan voorheen. Gevoeliger. Filantropisch. Geïnspireerd. In 2011 landt je weer zachtjes met beide benen op de grond; tussen april en augustus verruilt Neptunus het teken Waterman voor Vissen, keert daarna even terug naar Waterman om halverwege 2012 Waterman definitief te verlaten. Van de wijsheid en inzichten, die Neptunus je gebracht heeft, kun je de rest van je leven nog plezier van hebben. Misschien zul je de komende jaren daardoor anders met je bezittingen en talenten omgaan.

Waterman-mama

De Waterman-mama laat zich moeilijk in één beschrijving vangen. Gezegdes als “Leven en laten leven” en “Kinderen heb je te leen” zouden echter bij jou visie op het moederschap kunnen passen. Als Waterman ben je je er sterk van bewust dat je onderdeel bent van een groter geheel; de maatschappij. Veel van je activiteiten houden daar verband mee. Zo vindt je Waterman-mama's in de ouderraad, de medezeggenschap-sraad, netwerken voor ouders, etc. De kans is groot dat door jouw inbreng jouw kinderen zich sociaal gezien goed ontwikkelen en dat zij grote algemene kennis bezitten. De uitspraak “It takes a village to raise a kid” spreekt jou vast ook aan: Waterman-mama's kunnen relatief makkelijk een deel van de opvoeding uitbesteden. Vaders krijgen vaak veel ruimte om hun deel van de opvoeding uit te voeren. Ook kinderopvang is echt een Waterman fenomeen. Toch bestaan er ook Waterman-mama's die full-time moederen.

 

Er staat je een druk en vrolijk jaar te wachten. Je bent dit jaar druk met schrijven, bellen, praten, handelen, knutselen, uitstapjes, buren, collega's, kennissen, cursussen, etc. Vormen deze activiteiten onderdeel van je werk, dan kan jouw carrière een grote vlucht nemen in 2011. Je ideeën zijn dit jaar origineel, verfrissend en vernieuwend. Een goed jaar voor korte vakanties of voor vakanties dichtbij huis. Als je verder of langer van huis gaat in 2011, dan zal dat waarschijnlijk voor je werk zijn. De tweede helft van het jaar is bijzonder gunstig voor je huis en je gezin. Thuis voel je je rijk en gelukkig!

Watermannen: Daan schuurmans (24 januari 1972),Kim van Kooten (26 januari 1974), Koningin Beatrix (31 januari 1938), Sanne Wallis de Vries (12 februari 1971), Mark Rutte (14 februari 1967)


i80_zfisVissen

Vissen in 2011: “Love is in the air, everywhere I look around. Love is in the air! Every sight and every sound” (John Paul Young)

Voor de Vissen waren het onrustige jaren. Stressvol. Maar ook verfrissend. Nu daalt het stof weer neer en kom je wat tot rust. Halverwege 2012 begint een nieuw tijdperk, waarin meer ruimte zal zijn voor het verfijnde gedachtegoed en de subtiele aanpak van sensitieve Vissen. Tussen april en augustus 2011 krijg je hier alvast een voorproefje van als de planeet Neptunus jouw teken kortstondig bezoekt. Je kan je dan wat dromeriger gaan voelen. Of (nog) meer genieten van muziek of kunst. Of hevig verliefd worden...
Verder wordt het een jaar van onregelmatige inkomsten. Een jaar waarin je wellicht onverwachts meer gaat verdienen. Maar ook een jaar waarin je de last van eventuele schulden zwaarder kunt voelen drukken. Vanaf juni 2011 ben je communicatief zeer sterk. Onderwijs, handel en communicatie gaan je dan heel goed af!

Vissen-mama

Je laat je sterk leiden door je gevoel als het de opvoeding van je kinderen betreft, en niet zozeer door een plan van aanpak. Je strategie is hooguit dat je anticipeert op de behoeften van je kinderen. Zolang zij zichzelf redden, laat je je kinderen hun eigen gang gaan. En op het moment dat ze je nodig hebben, komen ze vanzelf naar je toe. De meeste Vissen communiceren heel vriendelijk, zeker met kinderen. Samen liedjes zingen, gezellig kletsen, verhalen voorlezen en samen de wereld bewonderen, doe je vast graag. Je prikkelt hun fantasie. Je laat je kinderen daarom waarschijnlijk ook mooie tekeningen maken, zich verkleden, toneelstukjes opvoeren of musiceren.

 

Net als vorig jaar spelen er zaken in je netwerk. Misschien dat er mensen uit je netwerk meer op afstand geraken. Misschien dat er invloedrijke mensen bijkomen. Support vanuit je netwerk zul je in ieder geval ook dit jaar weer ondervinden. Zelf straal je zelfverzekerdheid uit in het sociale verkeer.

De gezelligste maanden om te reizen zijn januari, mei-juni en november, de gezelligste maand met kinderen is juli en met je partner zijn dat de maanden augustus-september.

Vissen: Tatum Dagelet (25 februari 1975), Marianne Thieme (6 maart 1972), Kathleen Ferrier (8 maart 1957), Jolanthe Sneijder Cabau (19 maart 1985)