MyrtheRythmes
MyrtheRythmes
Astrologisch advies, workshops & lezingen
Astrologisch advies, workshops & lezingen

 

Wilders Houdt Van Balkenende, Rutte meer van Cohen

Door Myrthe Sardjoe

De uitslag van de verkiezingen is nog ongewis. De toestand van de economie speelt deze keer een grote rol in de verkiezingsprogramma’s. Bezuinigen, bezuinigen en nog meer bezuinigen. Zelf denk ik dat de grootste economische klap later dit jaar moet komen, dus dat belooft nog wat... Vooralsnog kijken we naar de peilingen. In de laatste week voor de verkiezingen kan echter alles nog drastisch veranderen! Planetair verandert er namelijk heel veel in de laatste dagen voor de verkiezingen:

Op 29 mei loopt Uranus het teken Ram in. Op 31 mei gaat Saturnus weer direct lopen. Vanaf 1 juni loopt Neptunus juist weer retrograde. Op 7 juni maakt ook Jupiter zijn entree in het teken Ram (en daarmee maakt Jupiter een conjunctie met Uranus). Op 8 juni verlaat Mars voor het eerst dit jaar het teken Leeuw en komt aan in het teken Maagd. 

De stemming kan daardoor op het laatste moment nog flink omslaan. Mijn devies is dus: Verwacht het onverwachte! De uitslag van de verkiezingen is erg belangrijk voor het politieke krachtenveld in Nederland de komende vier jaar. Minstens even belangrijk is echter de uitkomst van de coalitieonderhandelingen.

Welke partijen kunnen het goed met elkaar vinden? De programma’s van de diverse partijen zijn daarbij natuurlijk van groot belang. De ‘chemie’ tussen de diverse lijsttrekkers evenzeer. Wie houdt van wie? Welke lijsttrekkers liggen elkaar het best? De uitkomsten van een onderzoek naar de synastrie tussen de diverse lijsttrekkers verraste me zelf enigszins. Van alle lijsttrekkers ligt Mark Rutte volgens mij het best bij zijn collega’s!

 

Verkiezingsdebat 23 mei, Mark Rutte, Jan Peter Balkenende, Geert Wilders en Job Cohen met elkaar in debat op RTL4.

Job Cohen verkeerde in zwaar weer. Zijn optreden was niet heel sterk. Maar de tegenstand op de lijsttrekker van de PvdA, de enige linkse partij de meedeed aan het debat, was ook groot. Als we naar de horoscopen van deze vier heren kijken zien we het volgende: Rutte, Balkenende en Wilders hebben alle drie hun Maan in Ram staan: Dit zijn echte kemphanen! In debat kunnen ze snel, agressief en makkelijk in de aanval. Van nature zijn ze assertief, kort en bondig. Job Cohen heeft de Zon in Weegschaal staan, lijnrecht hier tegenover. Niet aanvallen, maar samenwerken is Cohen’s motto. Een beschaafde diplomaat tegenover drie straatvechtertjes, zagen we. Meer dan eens kreeg Cohen tijdens het debat het verwijt dat hij te veel ‘thee drinkt’ en te weinig hard optreedt. Aan Cohen’s gezichtsuitdrukking kon je zien dat deze opmerkingen hard aankomen. Logisch, want verbinden en samenwerken is namelijk juist waar de Weegschaal Cohen voor staat!

 Cohen heeft zelf de Maan in Boogschutter staan. Cohen voelt zich duidelijk niet op zijn gemak in een dergelijk debat. Ik denk dat hij het moeilijk vindt om zijn weloverwogen visie te verpakken in one-liners. Liever wijdt hij uitgebreid uit over zijn visie op de maatschappij.

Desalniettemin kun je stellen dat de vier heren elkaar emotioneel wel liggen: 3x Maan in Ram driehoek Cohen’s Maan in Boogschutter! Bovendien heeft Job Cohen zijn Mars, Pluto en Saturnus in Leeuw staan, min of meer driehoek de Manen in Ram van zijn tegenstanders. Oók Job kan vechten en dat zal uiteindelijk wel respect afdwingen bij de drie andere heren.

Horoscoop eerste tv debat 23 mei, 20.00, Amsterdam

lijstrekkersdebatWilders-Rutte-Balkenende: Een Rechtse Coalitie?


Geert Wilders en Jan Peter Balkenende

Wilders presenteert zich graag als het enfant terrible van de Nederlandse politiek. Als de outsider. Helaas past Wilders astrologisch gezien juist heel goed bij Balkenende.
Geert Wilders Zon/Venus/Pluto in Maagd staat driehoek de Zon in Stier van Jan Peter Balkenende. Een ideale stand voor goede samenwerking. Precisie en geduld bundelden zich. Jupiter staat bij Wilders in Ram driehoek Balkenende z'n Jupiter in Leeuw. Dit is een erg mooi aspect als je samen een coalitie wilt vormen: Ideeën over de samenleving vullen elkaar harmonieus aan.

Wilders heeft Mercurius in Weegschaal staan, driehoek de Mercurius in Tweeling van Balkenende. Wilders en Balkenende 'verstaan' elkaar. Ze communiceren makkelijk met elkaar. Dit wordt wel ietwat teniet gedaan doordat Mercurius van Balkenende vierkant Uranus van Wilders staat. Wilders manier van communiceren wordt door Balkenende als schokkend ervaren. Wilders opruiende, vernieuwende ideeën en ruwe taalgebruik verrassen Balkenende telkens weer.

Mark Rutte en Geert Wilders

Deze twee mannen zijn zeker geen vrienden. Met Mars in Weegschaal (van Wilders) in ruime conjunctie (orb 5º) met Mars in Schorpioen (van Rutte) is er sprake van competitie. Allebei willen ze de 'sterkste' zijn. Ze kunnen ook hun krachten bundelen en inzetten voor een gezamenlijk doel. De Zon in Waterman van Rutte driehoek Mars in Weegschaal van Wilders geeft wederzijds veel energie. Rutte's Mercurius in Vissen staat in oppositie met Zon/Venus/Pluto in Maagd van Wilders. Dit kan duiden op akelige conflicten. Op felle, venijnige debatten, waarbij met name Wilders probeert Rutte af te breken.

Mercurius in Vissen van Rutte staat driehoek Wilders Neptunus in Schorpioen. Dit kan erop duiden dat Wilders Rutte inspireert. In de aanloop naar de verkiezingen heeft Rutte een enorme ruk naar rechts gemaakt. Het programma van de VVD is nu uitgesproken rechts. En Rutte werpt Wilders nu zelfs voor de voeten dat de PVV economisch gezien te links is.
De Maan van Rutte staat conjunct Wilders Jupiter in Ram. Dit is een lekker aspect. Naast alle haat en nijd is er toch ook warmte tussen de twee. Helaas is de orb onbekend door gebrek aan een geboortetijd. De kracht van het aspect neemt uiteraard toe naar mate de orb kleiner is.


Mark Rutte en Jan Peter Balkenende

Deze twee mannen liggen elkaar redelijk. De Pluto-Zon oppositie kan duiden op machts-conflicten. Desalniettemin bieden onderstaande aspecten ook hoop op samenwerking. Over de hoofdzaken kunnen Rutte en Balkenende het waarschijnlijk wel eens worden, als het moet. De grote driehoek tussen Saturnus-Jupiter-Neptunus van Rutte valt namelijk mooi samen met Uranus en Saturnus van Balkenende. De grote driehoek tussen de Zon van Rutte en Neptunus-Venus van Balkenende geeft de relatie warmte.

Zitten we straks dan toch met een rechtse coalitie opgescheept? En zo ja, wie trekt dan de kar? Wie heeft de sterkste leiderschapskwaliteiten? Alle drie de heren hebben de Maan in Ram: Daarmee houden ze van aanpakken, van aanvallen, en ze hebben weinig geduld. Geen van de drie zal graag zijn autonomie opgeven en zich schikken naar de wensen van de ander.

 

Jan Peter Balkenende

Balkenende heeft behoorlijke geldingsdrang. En inmiddels ervaring. Op zijn Leeuw Ascendant pronkt Jupiter (conjunct Pluto). Iemand met een sterke behoefte om zijn visie uit te dragen. Zijn christelijke achtergrond wordt mooi weergegeven door Neptunus op de IC.

Balkenende heeft aangegeven dat hij alleen in de kamer terug komt als premier. Het is dus maar de vraag of we hem in de Tweede Kamer terug zullen zien na de zomer. Het CDA zakt hard weg in de peilingen. Toch acht ik de kans wel aanwezig. Zijn Uranus driehoek Saturnus ontvangt mooie transits op dit moment. Waarschijnlijk kan Balkenende op dit moment het land stabiliteit bieden.

Uranus en Saturnus maken moeilijke aspecten naar zijn radix Venus. Deze kunnen duiden op de bezuinigingen die Balkenende zal moeten gaan doorvoeren als hij opnieuw gaat regeren.

Lastig is dat Neptunus in deze periode een vierkant maakt met zijn radix Saturnus. Dat geeft het gevoel dat je aan het bouwen bent op drijfzand. Desillusie ligt daarbij op de loer. Dit kan liggen in de sfeer van coalitieonderhandelingen, die niet uitpakken zoals hij hoopt. Maar het kan ook betrekking hebben op de steeds verder weg zakkende economie en de moeilijkheden die daar mee gepaard gaan.

Transits voor Balkenende:

balkenendeSaturnus transit sextiel radix Saturnus en radix Uranus

Uranus/Jupiter transit driehoek radix Saturnus en Uranus


Saturnus transit vierkant radix Venus

Uranus/Jupiter vierkant radix Venus


Pluto transit inconjunct radix Mercurius (in 2011)

 

Neptunus trans driehoek radix Neptunus

Neptunus trans sextiel radix MC

Neptunus trans inconjunct radix Uranus

Neptunus trans vierkant radix Neptunus

 

De Noorder Maansknoop driehoek radix Zon
foto wildersGeert Wilders

Geert Wilders heeft als leider sterke kaarten in handen. Zijn Zon maakt een zeer nauwe conjunctie met Pluto en Venus. Dit is een man met enorme geldingsdrang! Hij weet intuïtief wat er in het collectief speelt. Hij speelt handig in op de angst (Pluto) van de burger. Pluto geeft hem tevens een natuurlijk overwicht. En Venus geeft hem charisma.

Als we kijken naar de transits op zijn radixhoroscoop, dan zien we Pluto transit vierkant zijn radix Mercurius. Dat verklaart wel zijn agressieve, vaak dreigende retoriek van dit moment. Door gebrek aan een geboortetijd weet ik niet de exacte positie van zijn Maan in Ram. Mogelijk staan Uranus/Jupiter weldra conjunct zijn Maan. Of maakt Saturnus binnenkort een oppositie met zijn Maan. En/of Pluto transit staat vierkant zijn radix Maan. Zeer waarschijnlijk maakt hij al deze transits door in 2010 en dat kan nog voor het nodige vuurwerk zorgen.

wilders
   De Noorder Maansknoop maakt nu een driehoek met zijn   
    Zon/Venus/Pluto. This is his moment...

  


 

Job Cohen en Mark Rutte: Een paarse coalitie?

paarse smilies

Na het ‘formuleren van breekpunten’ lijkt een Paarse coalitie verder weg dan ooit. De partijprogramma’s van de PvdA en de VVD staan lijnrecht tegenover elkaar. Maar geldt dat ook voor de lijsttrekkers Rutte en Cohen?
Als we kijken naar de posities van de Zon, dan zien we een mooie sextiel tussen de Zon van Rutte in Waterman en en de Zon van Cohen in Weegschaal. Zo’n sextiel kan leiden tot vriendschap en wederzijds welbevinden. Mark Rutte heeft met de Zon in Waterman, een pragmatische kijk op de wereld. Weegschaal Cohen is sterk gericht op harmonisch samenwerken. Dit sextiel geeft hoop: Een  paarse coalitie is niet uitgesloten! Verdere ondersteuning daarvoor vinden we in een driehoek van het stellium (Venus/Asc/Cheiron/Mercurius/Jupiter) van Job in Schorpioen met het stellium (Mercurius/Venus/Cheiron/Saturnus) van Rutte in Vissen. Mooi ook is de driehoek tussen Jupiter in Kreeft (Rutte) en Jupiter in Schorpioen (Cohen). Dit kan helpen om hun, nu uiteenlopende, visie op elkaar af te stemmen.

Uranus (v. Cohen) staat driehoek Zon (v. Rutte). Dit is ook mooi: Cohen inspireert Rutte.

Jammer wel is het vierkant tussen Neptunus in de horoscoop van Rutte en Saturnus/MC in de horoscoop van Cohen. Dit kan erop duiden dat de eventuele samenwerking in teleurstelling uitmondt.

ruttecohen


Alexander Pechtold

foto van pechtoldPaars is natuurlijk een uitvinding van D66. Een Paarse coalitie zonder D’66 is ondenkbaar. Inhoudelijk bevindt D’66 zich halverwege de VVD en de PvdA. Misschien kan D’66 opnieuw de verbindende schakel zijn tussen VVD en PvdA. Misschien wel aangevuld met GroenLinks?

Lijstrekker  Alexander Pechtold van D’66, matcht eigenlijk goed met alle andere lijsttrekkers. Maar met name met Mark Rutte en Job Cohen: Pechtold’s Zon in Boogschutter maakt een mooie sextiel met de Zon van Cohen in Weegschaal en de Zon van Rutte in Waterman! En er zijn meer mooie aspecten! Zoals o.a. een Jupiter driehoek Zon in de synastrie met Rutte, en een Saturnus driehoek  Venus en de ASC van Cohen. Ja, er zijn wat dat betreft wel degelijk kansen voor paars!

 Ook met Halsema en Balkenende heeft Pechtold een hele behoorlijke synastrie.
Het voorstel van het CDA voor een progressieve coalitie met CDA, GroenLinks, de VVD en D’66 lijkt me op basis van de horoscopen van de lijsttrekkers niet onmogelijk. In een tijd waarin we het onverwachte kunnen verwachten is het misschien zelfs een reële optie. Maar de coalitie VVD, D’66, PvdA, (GroenLinks) lijkt me op basis van de ‘chemie’ tussen de lijsttrekkers waarschijnlijker.


Horoscoop Alexander Pechtold

pechtoldfoto femkeFemke Halsema

Femke Halsema is een Stier, met de Zon conjunct Mars. Mars geeft haar haar vechtlust.

Halsema is geboren in 1966 onder dezelfde grote constellatie als Rutte en Pechtold: De Pluto/Uranus conjunctie in oppositie met Saturnus en sextiel Neptunus. Halsema heeft net een belangrijke periode achter de rug: De huidige Uranus-Saturnus oppositie is namelijk net de Uranus-Saturnus-oppositie in haar radix gepasseerd. Pluto maakt momenteel een driehoek met haar Zon/Mars in Stier. Dat kan haar aangeboren kracht en vechtlust alleen maar versterken.

Wel staat Halsema’s Maan-Jupiter conjunctie in Kreeft nu onder druk door transits van Saturnus, Pluto en Uranus. Hier opnieuw ken ik geen geboortetijd, dus het exacte moment daarvoor is helaas niet te bepalen. 

In synastrie doet Halsema het goed met Rutte en Pechtold, redelijk met Balkenende, matig met Cohen en Roemer van de SP, en zoals wel te verwachten was, slecht met Wilders.


De horoscoop van Femke Halsema
:

femke


Emile Roemer en de SP

emile_roemerAls nieuwkomer doet Emile Roemer van de SP het tot nu toe verrassend goed. Geen wonder, hij heeft een exacte Uranus-Zon conjunctie in zijn geboorte horoscoop! Deze man houdt van verrassing, vernieuwing, authenticiteit. De transitie van Jupiter en Uranus naar Ram kan hem wel eens van pas komen. Er ontstaat daardoor in de samenleving plotseling een sterke behoefte aan iets nieuws. En dat zou Roemer kunnen zijn. Zijn positie is wel erg instabiel, vermoed ik. Uranus/Jupiter maken nu een inconjunct met zijn radix horoscoop Zon-Uranus en staan vierkant zijn radix Mars. Dit zijn weinig bestendige aspecten. Maar goed, de tijd zal het leren.

Emile Roemer heeft een mooie synastrie met de lijsttrekkers Alexander Pechtold en Mark Rutte. Met Femke Halsema is de synastrie wel aardig. Met Job Cohen en JP Balkenende wat moeizaam.

 Het lijkt me onwaarschijnlijk (zowel op basis van het partijprogramma als op basis van de synastrie  tussen de lijsttrekkers) dat de SP betrokken wordt bij een coalitie en deze periode zal gaan mee regeren.


De horoscoop van Emile Roemer: aug 24, 1962, tijd onbekend. 12.00 genomen


Mark Rutte

Mark Rutte is naar mijn idee bovenal een pragmatisch idealist. Neptunus staat sterk in zijn horoscoop: In een vierkant met de Zon en als onderdeel van een mooie grote driehoek in de watertekens (Neptunus driehoek Jupiter driehoek Venus/Saturnus).foto rutte

Voor Mark Rutte zijn dit cruciale jaren. Net als voor Alexander Pechtold (1965), Femke Halsema (1966) en Agnes Kant (1967). Alle vier zijn zij geboren onder een Uranus/Pluto - Saturnus oppositie. Sinds eind 2008 staan deze drie planeten voor het eerst sinds midden jaren '60 in een moeilijke constellatie met elkaar (in een t-vierkant). Ik denk dat het geen toeval is dat de helft van de huidige lijsttrekkers geboren is in de 'roaring sixties'. Zij 'kennen' de huidige energie het best en kunnen er het best mee omgaan. Wat het lastig maakt is dat de huidige Saturnus/Uranus oppositie precies samenvalt met hun radixplaneten: In 2009/2010 staan Rutte's radix Saturnus en Uranus transit opposiet zijn radix Uranus en Saturnus transit in Maagd/Vissen. Dit is geen gemakkelijk moment. Het is een tweesprong. Het is nu buigen of barsten, linksom of rechtsom. Het 'point of no return'. Agnes Kant koos ervoor om de politiek te verlaten. Ik ben benieuwd wat de keus van Rutte zal zijn: Een coalitie linksom of rechtsom? Doorgaan of stoppen? Weldra verschuiven Saturnus en Uranus naar de cardinale tekens Ram en Weegschaal. Ik ben ook benieuwd of Rutte dan nog steeds zo goed uit de verf komt.

rutte

neelie kroes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uit de peilingen komt dat de VVD van Mark Rutte vrijwel onmisbaar is om een coalitie te vormen. Er wordt gesuggereerd dat Neelie Kroes misschien straks Rutte z'n plek in de regering zal in gaan nemen. Uit dit synastrie-onderzoek met de andere lijsttrekkers blijkt Rutte heel goed te liggen bij de andere lijsttrekkers. De horoscoop van Neelie Kroes heeft vrijwel geen raakpunten met de horoscopen van de overige lijsttrekkers. Het lijkt mij dus voor de VVD geen verstandig plan. Ik denk dat het Kroes meer moeite zal kosten om een mooie coalitie te vormen.


Het Slotdebat (8 juni op Nederland 1)

Met interesse gisteravond gekeken naar het slotdebat. Het was zonder meer de moeite waard.
Het debat begon met de SGP, Trots op NL en de Partij voor de Dieren.
Marianne Thieme kwam, jammer genoeg, niet zo goed uit haar woorden. Kamikaze-vrouw Rita Verdonk
slaagde erin Marianne Thieme in haar betoog af te leiden van de hoofdlijnen van de Partij voor de Dieren.
Gelukkig was Thiemes slotuitspraak wel sterk: “U vraagt zich af of we het ons kunnen permitteren om 15
miljard te investeren in duurzame ontwikkeling” zei ze “Ik zeg u dat we het ons niet kunnen permitteren om
dat niet te doen”

In het tweede deel debatteerden: Roemer, Halsema, Cohen, Pechtold, Rouvoet, Balkenende, Rutte, Wilders.
Ik vond deze keer Cohen's optreden waardig. Deze keer liet hij zich niet intimideren. Cohen zat goed in z'n
vel gisteravond. Roemer was opnieuw gevat en deed het ook in debat met Wilders goed. Prettig aan de beide
heren is dat ze niet om de hete brei heen draaien en gewoon zeggen waar ze voor staan. Dat maakt zo'n
gesprek lekker levendig.

Halsema's optreden was consistent met voorgaande optredens. Prima dus. Ik vond Pechtold sterk. Zijn visie
op Nederland was inspirerend en zijn voorkeur voor Paars onderbouwde hij goed.
Verrassend vond ik het optreden van Andre Rouvoet. Zelf ben ik voor een strikte scheiding tussen kerk en
staat, dus ik zou nooit op hem stemmen. Maar Rouvoet deed het naar mijn idee erg goed: Sociaal, redelijk,
gericht op samenwerken en ook met visie. Hieronder een analyse van zijn horoscoop en zijn match met de
overige lijsttrekkers.

Balkenende deed het weer eens matig, naar mijn idee. Te veel details en te weinig visie.
Rutte viel ronduit tegen. Hij stond wat te draaien en gaf vaak onbevredigend antwoord op de vragen van de
andere lijsttrekkers.
Wilders zag ik gisteravond opeens van een andere kant. Hoewel ik faliekant tegen ben, betrapte ik mezelf op
een zekere sympathie voor de man. Wilders leek voor het eerst echte toenadering te zoeken tot de andere
lijsttrekkers. Hij was veel minder fel dan anders, toonde minder minachting, meer respect voor de andere
lijsttrekkers, en dat staat hem goed.


Andre Rouvoet
Andre RouvoetAndre Rouvoet klaagde dat de Christen Unie buiten spel wordt gezet. Als we kijken naar de horoscoop van
Rouvoet dan valt op dat zijn Zon in Steenbok goed matcht met de positie van de Zon van Roemers, Wilders
(allebei in Maagd) en Balkenende (in Stier). Is een coalitie PVV/CDA/CU/SP mogelijk? Het is een zeer
merkwaardige combinatie, maar ook qua programma's zijn er raakpunten.
Net als Cohen heeft Rouvoet de Maan in Boogschutter: visie. Pechtold heeft de Zon in Boogschutter. Daar
ligt dus ook een raakvlak.
Foto Andre RouvoetTransits:
Jupiter/Uranus sextiel Saturnus in de radix van Rouvoet. Saturnus driehoek Saturnus.
Deze transits geven de mogelijkheid om iets vernieuwend en consistent op te bouwen in 2010.

Neptunus maakt in 2010/2011 een oppositie met zijn Uranus.
Zijn visie verruimt zich.
Wellicht meer compassie?
Meer geloof? Of meer verwarring?

Voorlopige conclusie

Het zal knap lastig worden om een werkbare coalitie te vormen. CDA/PVV zullen het wel met elkaar op een akkoordje kunnen gooien, vermoed ik. De synastrie tussen Balkenende en Wilders is daar mooi genoeg voor. Samenwerken met Wilders lijkt me voor Rutte erg lastig.

Rutte, Pechtold en Cohen vormen een mooi team samen. Hier liggen de programma's van VVD, D'66 en PvdA juist weer erg ver uit elkaar. Wat zal uiteindelijk de doorslag geven?

©Myrthe Sardjoe, juni 2010Vervolg, 10 juni 2010

Balkenende weg, Maxime Verhagen naar voren

 

Ja, even lijkt alles weer anders. Een nieuwe fractievoorzitter voor het CDA.

Is alles nu anders? Zijn er nieuwe kansen voor samenwerking en coalities? Nee. Typisch genoeg verandert er heel erg weinig. De horoscopen van Balkenende en Verhagen vertonen zoveel overeenkomsten dat ze eigenlijk ook met dezelfde lijsttrekkers makkelijk matchen.

Astrologisch gezien matchen Balkenende en Verhagen extreem goed met elkaar. Zo maken hun “Zonnen” een mooie driehoek onderling. Dat gaat bijna altijd gepaard met vriendschap (mits andere aspecten geen roet in het eten gooien, en dat is hier niet het geval). Geen wonder dat de heren het zo goed schijnen te kunnen vinden met elkaar.

Beide heren zijn in 1956 geboren. De positie van de buitenste planeten is daardoor vrijwel hetzelfde in beide horoscopen. Dat betekent dat voor hen allebei de kansen voor dit moment redelijk overeenkomen. Net als Balkenende zou Maxime Verhagen in staat kunnen zijn om het land nu stabiliteit te geven (Zie Balkenende en zijn transits!)

Maxime Verhagen is een Maagd (net zoals Roemer en Wilders). Hij heeft de Maan in Steenbok staan. Een serieus man dus. Net als Balkenende past Verhagen goed bij Wilders. Ook met Rutte heeft Verhagen raakpunten, zelfs iets meer dan dat Balkenende met Rutte heeft.

Hmm. Met Maxime Verhagen als fractievoorzitter verandert er niet veel in het astro-politieke krachtenveld. Hooguit komt een centrum-rechts kabinet alweer een stapje dichterbij...

Zucht. Waar gaat het toch heen met dit land?
Maxime Verhagen

foto verhagen

 


©
Myrthe Sardjoe, juni 2010
Bent u geinteresseerd in wat astrologie voor uw bedrijf kan beteken? In november 2010 organiseert De Astrologen Vereniging Nederland een dag congres voor het bedrijfsleven. Voor meer informatie klik hier:


PDF Cohen in het nauw
PDF Een rechtse coalitie
PDF Een Paarse coalitie
PDF Femke Halsema
PDF Roemer en de SP
PDF Mark Rutte
PDF slotdebat/Andre Rouvoet
PDF Balkenende weg, Verhagen naar voren

Terug