MyrtheRythmes
MyrtheRythmes
Astrologisch advies, workshops & lezingen
Astrologisch advies, workshops & lezingen

 
Het gastenboek is gesloten.

Aanvullingen op 'De Beurscrisis voorbij?'

Raymond A. Merriman, astroloog, marktanalist, schrijft elk jaar een prognose voor, met name de Amerikaanse, beurs. Hij gebruikt voor zijn voorspellingen zijn kennis van astrologie en van cyclische analyse. In zijn boek 'Vooruitzichten voor 2010' beschrijft Merriman 2010 als een zeer belangrijk jaar: '2010 wordt het belangrijkste jaar van deze generatie' en: 'Verwacht het onverwachte'

Op veel punten komt zijn analyse overeen met mijn analyse in het artikel de 'De beurscrisis voorbij?' uit oktober 2008. Enige verschillen zijn er wel en Merrimans visie is naar mijn idee voldoende de moeite waard om hier te vermelden. Ten eerste, ook Merriman ziet het grote T-vierkant dat de planeten Pluto, Saturnus, Uranus en Jupiter maken in augustus 2010 in de tekens Steenbok, Weegschaal en Ram als zeer significant. Zijn zienswijze op de Uranus/ Jupiter conjunctie in Ram (juni t/m half augustus 2010) is echter meer uitgesproken dan mijn zienswijze in het artikel 'De beurscrisis voorbij?' uit oktober 2008.

Wat Merriman verder benadrukt is dat 2010 een extreem volatiel jaar zal worden!!! Dit door de entree van Jupiter/ Uranus in het teken Ram tijdens de zomermaanden maar ook algemener, doordat de planeten Jupiter, Saturnus en Uranus dit jaar meerdere keren van teken veranderen (iets wat lang niet elk jaar voorkomt), waardoor er steeds opnieuw in de markt sprake zal zijn van een shift, van het verleggen van de aandacht op andere sectoren, met veel nervositeit en veel handel als gevolg.

31 juli 2010

Merriman ziet de conjunctie van Uranus en Jupiter in Ram (juni t/m half augustus 2010) als een mogelijkheid voor beurzen wereldwijd om juist in rap tempo te gaan 'pieken' (en dus juist niet te gaan bodemen, zoals ik beschrijf in de 'De beurscrisis voorbij?'). Dit omdat beide planeten van nature expansief zijn ingesteld en zij met deze houding goed tot hun recht komen in het teken Ram, dat expansie bevordert.

Mogelijk, schrijft Merriman, wordt deze opwaartse beweging van de beurzen vanaf half augustus wel gevolgd door een even rappe neerwaartse beweging, maar mogelijk ook dat deze neergang pas veel later zal plaatsvinden bijvoorbeeld als de conjunctie van Jupiter/ Uranus helemaal voorbij is en als Jupiter de tweede helft van het sterrenbeeld Ram in gaat (2011/2012).

Als tweede scenario voor de conjunctie van Uranus en Jupiter in Ram (juni t/m half augustus 2010) geeft Merriman de mogelijkheid van inflatie van de waarde van aandelen en verdere devaluatie van de Amerikaanse dollar.

Historisch gezien gaat volgens Merriman de gang van Jupiter door Ram altijd gepaard met pieken op de beurs.
De gang van Uranus door Ram eveneens, maar meestal gevolgd door een scherpe neerwaartse beweging.

Moeilijke contacten (conjuncties, vierkanten en opposities) tussen Uranus en Saturnus blijken volgens hem historisch gezien samen te vallen met crisissituaties en neergang van de beurs. Hetzelfde geldt volgens Merriman meestal voor de moeilijke contacten tussen Pluto en Saturnus.

Wat in 2010 de boventoon zal voeren is ook volgens Merriman moeilijk te voorspellen:

De neerwaartse trend, die past bij het huidige vierkant tussen Pluto/Saturnus en bij de oppositie tussen Saturnus/Uranus

of

de optimistische, expansieve drift van Uranus/Jupiter in Ram

?

Merriman gokt erop dat dit laatste duo de trend zal zetten en hij vermoedt dus dat de beurzen zich deze zomer naar een hoogtepunt toe gaan bewegen.

Wat het wordt? De tijd zal het leren...

 

Met name eind mei/begin juni veranderen veel planeten van teken. Uranus verlaat op 28 mei het teken Vissen en gaat dan het teken Ram in. Jupiter doet hetzelfde op 6 juni. Beide planeten maken in deze periode een conjunctie. Mars verlaat op 8 juni het teken Leeuw. In deze periode verwacht ik een grote shift in de samenleving en op de beurzen. Dit zal zeer waarschijnlijk ook zijn weerslag hebben op de landelijke verkiezingen op 9 juni in Nederland!

In het najaar lopen Jupiter en Uranus weer terug naar Vissen. Dus dan opnieuw verandering

Geocosmic Projections for the World Economy: 2008-2011: mountainastrologer.com/Merriman

'Vooruitzichten voor 2010' van Raymond A Merriman is dit jaar voor het eerst ook in het Nederlands uitgegeven door Schogt Market Timing.
'Vooruitzichten voor 2010' van Raymond A Merriman is naar mijn mening zeer de moeite waard voor iedereen die zich interesseert in financiële astrologie en/of cyclische marktanalyse.

©Myrthe Sardjoe, januari 2010

verstuur artikel naar een bekende

Terug