MyrtheRythmes
MyrtheRythmes
Astrologisch advies, workshops & lezingen
Astrologisch advies, workshops & lezingen

 

Pluto in Steenbok in historisch perspectief

Pluto in Steenbok in historisch perspectief


1762 – 1778 Pluto door Steenbok

De vorige keer dat Pluto het sterrenbeeld Steenbok binnenliep was in 1762.
Op dat moment ontstond er ook een krediet crisis! Het centrum van de crisis lag in Amsterdam en Hamburg. De overeenkomsten tussen toen en de huidige situatie zijn naar mijn idee opzienbarend!

Uranus en Saturnus maakten in 1762 een exacte conjunctie in het sterrenbeeld Ram.
Samen maakten ze een hoek van 90 graden met Pluto in Steenbok.

1762

Op de website van Beatrice Boucher onder "artikelen" meer over Pluto en de kredietcrises in 1762. http://www.icaquarius.nl/

Voor meer informatie over 1762 het volgende stuk van P.J. Blok uit: Geschiedenis van het Nederlandsche volk. Deel 3. Hoofdstuk 3, De Republiek tijdens de voogdij van den hertog van Brunswijk en den jongen Willem V. p.518 t/m 522.


De jaren 278 en 778


Astroloog George Bode schreef in september 2007 in het tijdschrift Astro Focus over Pluto in Steenbok. Hij bestudeerde hoe vaak Pluto door Steenbok liep in de afgelopen 2500 jaar (11 keer) en wat er gebeurde bij aanvang van een Pluto in Steenbok periode. Zijn conclusie is dat er elke keer in Europa grote staatkundige veranderingen optraden. Twee voorbeelden van hem:

-Keizer Diocletianus splitste in 278 het Romeinse Rijk in vier delen.
-Karel de Grote begon in 778 na de slag bij Roncevalles aan de realisatie van een groot Europa.


42 – 63 na Christus

Pluto liep ook door het sterrenbeeld Steenbok in de periode tussen 42 en 63 na Christus. Rome was in deze periode het machtscentrum van de wereld. In 42 na Christus, toen Pluto Steenbok binnenliep, trad Claudius aan als keizer in Rome, nadat zijn voorganger Caligula vermoord was. Tijdens het bewind van Claudius woedde er tijdelijk een hongersnood. In 54 werd Claudius op zijn beurt vermoord, en maakte hij zo plaats voor de beruchte keizer Nero.

Keizer Nero regeerde vanaf 54 tot en met 68. In 62 liet Nero zijn voornaamste adviseur Burrus vermoorden. Vervolgens ging het bergafwaarts met Rome. Pluto verliet een jaar later het teken Steenbok. In 64 werd het centrum van Rome verwoest door een grote brand. Nero liet tijdens de wederopbouw zijn enorme paleis bouwen (het domus aurea). Torenhoge belastingen riepen veel weerstand op bij de bevolking. In 68 werd Nero afgezet door de Senaat. Tijdens zijn arrestatie werd hij gedood. Nero liet het Romeinse Rijk in complete chaos en bankroet achter. Bron: Wikipedia.

 

Meer informatie over Pluto in Steenbok en/of over de kredietcrisis? Lees ook het artikel de beurscrisis voorbij? op deze site!


Voor meer informatie over 1762: - P.J. Blok: Geschiedenis van het Nederlandsche volk. Deel 3. Hoofdstuk 3, De Republiek tijdens de voogdij van den hertog van Brunswijk en den jongen Willem V. p.518 t/m 522. 

Terug