MyrtheRythmes
MyrtheRythmes
Astrologisch advies, workshops & lezingen
Astrologisch advies, workshops & lezingen

 

Artikelen en Publicaties

HP De Tijd: Verkiezingen: de sterren verwachten nog ‘radicale shifts’
Sterren_hp_de_tijd.bmp.jpg

Door Mark Traa   |  04 Juni 2010 - 15:11  |

Goed, iedereen heeft zijn zegje gedaan over de meest geschikte partijen, lijsttrekkers en coalities. Wie het nu echt niet meer weet, kan wellicht afgaan op wat de sterren zeggen. “Jupiter in Vissen is inmiddels al over zijn Saturnus heen geschoven en is bijna buiten orb, waardoor Mark Rutte nu meer aanvallen krijgt te verduren tijdens de verkiezingscampagne."

Wilders Houdt Van Balkenende, Rutte meer van Cohen
Mark_Rutte_foto.bmp.jpg

De uitslag van de verkiezingen is erg belangrijk voor het politieke krachtenveld in Nederland de komende vier jaar. Minstens even belangrijk is echter de uitkomst van de coalitieonderhandelingen.Welke partijen kunnen het goed met elkaar vinden? De programma’s van de diverse partijen zijn daarbij natuurlijk van groot belang. De ‘chemie’ tussen de diverse lijsttrekkers evenzeer. Wie houdt van wie? Welke lijsttrekkers liggen elkaar het best? De uitkomsten van een onderzoek naar de synastrie tussen de diverse lijsttrekkers verraste me zelf enigszins.

Over Kepler: Een Ode aan de Astrologie
de_motis_stellae_martis.bmp.jpg

Vandaag is het de Internationale Dag voor de Astrologie. En dan is een ode aan dit vak wel op zijn plaats. Filosofen, natuurkundigen, alchemisten, astronomen en artsen hebben zich door de geschiedenis heen met astrologie beziggehouden, maar dat wordt door de huidige wetenschap gebagatelliseerd. Neem bijvoorbeeld Johannes Kepler (December 27, 1571– November 15, 1630). Moderne wetenschappers erkennen zijn astronomisch inzicht, maar zien zijn geloof in God en astrologie als een dwaling, die hoorde bij zijn tijd.

The 'Olive Countries' (1) Portugal
olijven.bmp.jpg

The Olive Countries - part 1 Portugal

Nowadays Greece, Portugal and Spain together are sometimes called ‘The Garlic Belt’ or the ‘Olive Countries’. Beside being all three Southern European countries, producing olives, garlic and being in severe national financial trouble, there is more what those countries have in common: Their horoscopes!

The 'Olive Countries' (2) Spain
olive_country_2.bmp.jpg

The Olive Countries – Part II  Spain

Spain is a slightly different situation. The start of Spain was different too. Here no revolution. Franco fell ill an died and that was the end of it. In the radix horoscope of Spain this Pluto-Saturn square has just passed. Saturn is even almost ready to make an incoming sextile with Pluto in this radix.

Greece, what's going on? (English)
The Greek Soul (English)
kleft_Niki.JPG


It's always difficult to set one moment for the birth of a nation. Nevertheless there are two horoscopes of Greece which have been used and studied well and seem to work. The first one (25th of May 1821) marks the beginning of the end of Ottoman rulership in the area and the first moment Greece was put back on the map. The second horoscope dates from the 24th of July 1974, the start of the recent democratic Greek republic. Both horoscopes are hyperactive today!

Aanvullingen op 'De Beurscrisis voorbij?'
2010.bmp.jpg

Aanvullingen op 'De Beurscrisis voorbij?', n.a.v het lezen van: 'Vooruitzichten voor 2010', geschreven door Raymond A Merriman.
Raymond A. Merriman, astroloog, marktanalist,
schrijft elk jaar een prognose voor, met name de Amerikaanse, beurs. Hij gebruikt voor zijn voorspellingen zijn kennis van astrologie en van cyclische analyse. In zijn boek 'Vooruitzichten voor 2010' beschrijft Merriman 2010 als een zeer belangrijk jaar: '2010 wordt het belangrijkste jaar van deze generatie'.

De Beurscrisis voorbij?

Volledig de weg kwijt? Geen idee waar het heen gaat? Het gevoel dat er van alles gaat veranderen?
Angst? Depressie? Recessie? Niet beleggen? Wel beleggen? En zo ja, waarin? In het onderstaande artikel tracht ik mijn astrologisch licht te schijnen op de huidige situatie. Ik ben op zoek gegaan naar het meest plausibele moment waarop de beurs de bodem zal bereiken. Daarbij laat ik zien welke sectoren de komende jaren zwaar onder druk komen te staan. Het is aan uzelf om van daaruit uw strategie te bepalen.

Pluto in Steenbok in historisch perspectief

De vorige keer dat Pluto het sterrenbeeld Steenbok binnenliep was in 1762. Op dat moment ontstond er ook een krediet crisis! Het centrum van de crisis lag in Amsterdam en Hamburg. De overeenkomsten tussen toen en nu zijn naar mijn idee opzienbarend!

Een stem en een horoscoop
Serieuze astrologie op een bellijn. Kan dat?
Succesvol zijn is je horoscoop doen
Business-astrologe Faye Cossar over bewustzijnsgroei in het bedrijfsleven en de noodzaak van een goede PR voor de astrologie.